Hoornstertil adv

hoornstertil

Wehe-den Hoorn, 22 km NW van de stad Groningen en slechts10 km van het nieuwste WERELD ERFGOED-gebied De WADDENZEE, ligt, door vis- en vaarwater omsloten in het vriendelijke Marnegebied op het Groninger Hoogeland. Vanuit dit kleine pitoreske dorpje, nabij het nationale park Lauwersmeer en de nationaalpark de Waddenzee heeft men zicht op uitgestrekte pootaardappel-, koolzaad-, suikerbieten en tarwevelden. Juist hier is de waterrecreatie op de maren volop ontwikkeleld.

In het dubbeldorp Wehe-den Hoorn, met 855 inwoners, is aan het water van de Hoornster gelegen. Eetcafe­-annex restaurant Hoornstertil ligt in het dorpje Den Hoorn. In vroegere tijden stonden op deze plek 6 cafe's - een boerencafe, het arbeiderscafe, de ouderensoos, etc; Hoornstertil was de ontmoetings en aanlegplaats van trekschuitschippers, boeren en koopmannen, die in dit cafe kwamen om vooral de inwendige mens te verzorgen. Van deze 6 cafe's is alleen cafe Hoornstertil overgbleven. Zie ook het boek 'Kom, vul de glazen'over oude cafe's i/h Groningerland (blz 46/47). Hoornstertil is startpunt voor veel vaar- en fietstochten en informatiepunt voor de wandelroutes "Groningen Loopt"

U bent van harte welkom in Hoornstertil, met het grote terras en serre aan het water van de Hoornse Vaart (vroeger Hoornster Maar geheten) - het verbindingswater tussen het Reitdiep en het Lauwersmeer; Verhuur van de Marenboten, Grunnboten, kano's en fietsen is vanaf Hoornstertil mogelijk. Wij verzorgen Bed&Breakfast en verhuren vakantieappartementen. Reserveer wel tijdig en bel tel 0595 572638.

http://www.hoornstertil.nl/site/

hetcafe